De achtergrond van Willibrordus Draait Door

Willibrordus Draait Door vindt plaats op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei op Landgoed Willibrordus in Heiloo. Na de succesvolle eerste edities in 2015, ’16 en ’17, een bescheiden editie in ’18, een mooie editie in ’19 en een bescheiden editie in ’21 belooft het driedaags evenement weer een belevenis te worden.  Het afwisselende, inspirerende en kleurrijke evenement met voor ieder wat wils zal in 2022 in het teken staan van regionale bekende on onbekende artiesten. Het programma bevat ook elementen met Voeding voor de Geest.

De programmering is altijd in ontwikkeling. Willibrordus Draait Door biedt ook ruimte aan (spontane) acts en optredens van verhalenvertellers, musici, zangers en theatermakers uit de regio. Aanmelden kan via info@willibrordusdraaitdoor.nl. Met een groot organisatorisch team van uitsluitend vrijwilligers gaan wij hard aan het werk om ervoor te zorgen dat het een super weekend gaat worden!

De organisatie van Willibrordus Draait Door wordt verzorgd door stichting Willibrordus Draait Door, opgericht in 2016. De eerste twee edities zijn ontstaan door een samenwerkingsverband tussen de Cultuurkoepel en stichting De Buitenkans. Beiden zijn gevestigd op Landgoed Willibrordus, de locatie van het festival. Landgoed Willibrordus staat bekend als het GGZ-terrein in Heiloo en heeft nog steeds een verzorgende en begeleidende functie voor cliënten. Maar er gebeurt meer.

Landgoed Willibrordus is volop in ontwikkeling. Het hoofdgebouw, voorheen hoofdkantoor van GGZ NHN, is nu Willibrordus Business Centrum en biedt plaats aan vele ondernemers. De kapel maakt tegenwoordig naam als Cultuurkoepel en organiseert met succes concerten, evenementen en congressen.  En stichting De Buitenkans heeft als doelstelling de soms negatieve beeldvorming over mensen met geestelijke gezondheidsproblemen te veranderen. Ze doen dit door activiteiten te organiseren die zowel zorggebruiker als hun directe omgeving samen beleven. Hierdoor vermindert stigmatisering en worden talenten ontdekt.

Door de achtergrond van de locatie en organisatoren wordt tijdens het evenement beoogd een knipoog te geven naar de psychiatrie. Je vindt dit binnen de programmering terug in de verhalen, ontmoetingen, theater, films en documentaires. Verder vormen regionaal en landelijk bekende artiesten op het gebied van theater, pop, jazz en klassieke muziek de basis van Willibrordus Draait Door.

Stichting Willibrordus Draait Door

Per 14 oktober 2016 is de stichting Willibrordus Draait Door opgericht, die het evenement daarmee overneemt van stichting De Buitenkans en zorg zal dragen voor de organisatie en financiering van toekomstige evenementen.

Stichting Willibrordus Draait Door heeft de status van culturele ANBI. Een ANBI status heeft belastingvoordelen voor zowel de stichting als voor sponsoren.

RSIN/fiscaal nummer: 856840476
KvK nummer: 67121322
Bankrekening: NL92 RABO 0313 8870 04
Contact: info@willibrordusdraaitdoor.nl
Postadres: p/a Kennemerstraatweg 464 1851NG Heiloo

Per 27 oktober 2018 is de bestuurssamenstelling als volgt:
Voorzitter: Jan Bellekom
Secretaris: Rolina Boekel-Arp
Penningmeester: Leo Gouwerok

De Stichting Willibrordus Draait Door is een organisatie die geheel draait op vrijwilligers. Bestuur noch medewerkers krijgen enige vergoeding.