Mike Bodde

Mike Boddé & Kim Hoorweg
Gouden Duo

Het draait bij Mike en Kim niet om het spelen van veel noten, of ander spierballenvertoon; het gaat er puur om zoveel mogelijk gevoel over het publiek uit te storten, als een douche van zonneschijn.

Amazing Stroopwafels

Amazing Stroopwafels
Lang bestaand

The Amazing Stroopwafels heeft al 35 jaar lang een bijzondere plek in de Nederlandstalige muziek. Twee gitaristen en een contrabas – en altijd bijzondere teksten. En die arme contrabas…

Remy van Kesteren

Remy van Kesteren
Harp is hip

Remy’s muziek is niet bepaald het bekende zoete repertoire voor de harp. Volgens Remy is de harp een soort basgitaar, maar dan met veel snaren. Een hip instrument.

Maria de Fatima

Maria de Fátima
Fado fenomeen

Maria de Fátima is niet gewoon een Fado zangeres, ze is een fenomeen. Ze zingt zowel traditionele als eigen composities en is regelmatig te gast op radio en tv.

Reijseger Fraanje Sylla

Reijseger Fraanje Sylla
Afrikaanse blues en meer

Het trio Reijseger, Fraanje, Sylla brengt jazz, maar dan wel met een grote invloed vanuit de Afrikaanse muziek. Heftig, melancholiek, weemoedig.

Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel
Morel is…De Waterdrager

De Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel trad diverse keren op in De Wereld Draait Door en Podium Witteman. In De Waterdrager vertelt hij verhalen over zijn twee thuislanden.

Helen Botman

Hèlen – La Luna – Botman
Fado, chanson, pop en jazz

Hèlen –La Luna– Botman boeit en betovert. Met passie, emotie en spelplezier voert zangeres Hèlen Botman en haar groep u mee in magische muzikale avonturen.

Flint

Theatergroep Flint
Sal ek altijd wit wees

Sal Ek Altyd Wit Wees is gebaseerd op de poëzie van de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog. Muziek, theater, beeld en poëzie vormen samen de wapperende vlag van Zuid-Afrika.

Frans van Deursen

Frans van Deursen
Tom Waits tribute

Muziek van Tom Waits met Nederlandse vertalingen door zanger/acteur Frans van Deursen onder de titel ‘Scherven van een Leeggedronken Nacht’.

Wendy Krikken Joris Bergeijk

Wendy Krikken &
Joris van Bergeijk

Opera is vooral zingen over de liefde, het ontsporen en het weer goed komen daarvan. De jonge sopraan Wendy Krikken en bariton Joris van Bergeijk wagen zich aan de mooiste liefdesaria’s.

Victor Posch

Victor Posch
‘Klein’

Saxofonist Victor Posch is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse podia. Op Willibrordus Draait Door komt hij (met 4 muzikanten) met de première van zijn project Klein.

Camusto

Camusto
Gitaren, tango, jazz en meer…

Mark Boesveld (7 string bass) en Ton Mulders (Gitaar) stappen in de wereld van Piazolla, tango, Jazz en meer… Gitaren die volkomen in elkaar opgaan zodat beide versmelten tot één instrument.

Skotwal

Skotwal
West Friese driemansformatie

Met country als voorbeeld brengt Skotwal liedjes in het West-Fries. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook serieuze zaken gaan ze niet uit de weg.

Jeannine Valeriano

Jeannine Valeriano
Singer – writer – performer

Jeannine Valeriano is schrijver, zanger en spoken word artiest. Zij verhaalt emoties met haar stem; sprekend, zingend en zing-zeggend in een bed van improvisaties.

Gauguin

Gauguin Ensemble
Creëren van contrasten

Passie en temperament. Meeslepende muzikale belevenissen met Brahms, Poulenc, Schumann – laat u betoveren door Yfynke en Loes. Flamboyant en intrigerend.

Joachim Eijlander

Joachim Eijlander
Veelzijdig cellist

De veelzijdige cellist Joachim Eijlander speelt Bach. Hij streeft ernaar op een directe manier snel contact leggen met zijn publiek.

Kippen

Kippen – (V)rauw
Vrouwen, o zo complex.

Vrouwen: Prachtige wezens maar o zo complex. In dit kippenhok houden we het gedrag graag binnen de lijntjes maar op het moment dat ons masker van beschaving valt neemt het dierlijk instinct de overhand.

Marcel Worms

Marcel Worms
Pianist

‘De Jaargetijden’ van Peteris Vasks. Stille, uitgestorven sneeuwlandschappen. Het tere groen van de lente en zich zacht openende knoppen. Alles door en door eenzaam.

Wies de Liefde

Wies & De Liefde
Veel snaren & close harmony

Mede door Wies haar kleinkunst achtergrond speelt de band inmiddels het door zichzelf bekroonde nieuwe genre Rauwe kleinkunst met een vleugje blues/folk.

SYA

SYA
Meerstemmige luistermuziek

SYA bestaat uit drie zangeressen die zichzelf begeleiden op verschillende, akoestische instrumenten zoals harp, gitaar, piano, dwarsfluit, accordeon en mandoline.

De Twijfelbrigade

De Twijfelbrigade
Nederlandstalige onzekerheid

Vrolijke liedjes over het leven en de dood, wegvluchten en stil zitten, opbouwen en afbreken. Want alles heeft een andere kant. Er zit ook altijd één rotlied tussen.

Maartje de Lint

Maartje de Lint
Mezzosopraan

Maartje en Thomas komen net terug van een wandeltocht naar Santiago de Compostella. Zij delen hun overpeinzingen met liederen uit het American Songbook en klassieke repertoire.

Erik-Jan Eradus

Erik-Jan Eradus
Organist

Erik-Jan Eradus zal alle drie Willibrordus Draait Door dagen het festival openen door het door hem gerestaureerde orgel in de Cultuurkoepel bespelen.

Marjolein Meijers

Marjolein Meijers
MUZIEK! die bruist en zindert

‘MUZIEK!’ heeft veel nieuwe muziek, veel nieuwe liedjes, Nederlandstalig. Een muzikale wereldreis die gaat vanuit Rotterdam via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

Dark Rosie

DarkRosie
Mengelblues

Meerstemmige zang ondersteund door een mengelblues aan snaren, accordeon, Cubaanse ritmes uit een contrabas en vlammende of juist dromerige lapsteel slides.

La Manouche

La Manouche
Traditionals & Gipsyswing

La Manouche is eind jaren 80 begonnen als instrumentaal duo, voornamelijk in de Hotclub de France stijl. Al vrij snel stonden er gezongen stukken op het programma.

Bert van Baar

Bert van Baar
Kampvuurliedjes

Bert van Baar, zanger uit Groet, troubadour in de ware zin des woords. Hij geeft muzek en woorden aan de streek die hem zo eigen is: ‘Het Noord-Hollands Landschap’.

Celine Cairo

Celine Cairo
Uniek: solo

Celine Cairo is een Amsterdamse singer-songwriter met een fluwelen stem. Celine speelt zelden solo maar gaat voor het Willibrordus Festival een speciale solo-set spelen.

No Excuse

No Excuse
Gemaakt aan de keukentafel

Van ballads tot voetjes van de vloer. Heerlijk even genieten, volgens mij No Excuse om niet te komen kijken tijdens Willibrordus Draait Door.

Brassta La Vista

Brassta La Vista
Eigenzinnig eigen

Een 8-koppige brassband met scheurende solo’s, eigenzinnig eigen werk, dikke Ska, pompende brass covers, energiek, hip, dynamisch en intens! Dat is waar Brassta la Vista voor staat.

IVA Wonder

IVA Wonder
Stevie Wonder tribute

Een swingende show met de grootste hits van Stevie Wonder gezongen door IVA. Deze energieke show neemt je mee terug in de tijd en laat je swingen!

Sam & Falco

Sam&Falko
Hip-Hop Duo

Sam&Falko is een hip-hop duo uit Heiloo dat fanatiek bezig is met rap en breakdance. Samen breaken ze de tent af door alles, inclusief zichzelf, op zijn kop te zetten.

Alkmaars Straatorkest

Alkmaars Straatorkest
Rozengeur

Koorkest met meerstemmige zelfgeschreven Nederlandse liederen over de wereld om hen heen gebracht vol overtuiging, humor en een vleugje theater.

Katarina Vermeulen

Katarina Vermeulen
Skyscrapers

Dochter van wijlen Bram speelt en zingt haar eigen Engelstalige rock-, pop-, blues-, en countrysongs, o.a. van haar laatste album Skyscrapers, begeleid door The Random Dudes.

Rob van der Plas

Rob van der Plas
Bernlef op muziek

Met deze vraag klopten de heren van schrijversgroep SPRANK bij Rob van der Plas aan. Een uitdaging voor Rob, die eigenlijk alleen eigen songs doet in het Engels.

Hans Laduc

Hans Laduc
Akoestisch gitarist

Hans brengt op één gitaar een complete band ten gehore. Gepassioneerd speelt hij eigen werk en vertolkingen van The Beatles tot Claudia de Breij en van Eric Clapton tot U2.

Vigorous

Vigorous
Creëren is wonderlijk

Volgens de bandleden geeft het nog steeds een enorme kick dat vanuit het niets iets ontstaat. Dat je je ontwikkelt en dat muziek vorm, een smoel en geluid krijgt.

Guido Lamm

Guido Lamm
De Kracht van Liefde

Entree: 1 Willi

Een programma met liedjes die er toe doen
. Liedjes die ontroeren, doen glimlachen maar je vooral laten genieten
. De stem van Guido Lamm klinkt doorleefd en is karakteristiek.

Niki Jacobs en PieterJan Cramer van den Bogaart

Niki Jacobs en PieterJan Cramer van den Bogaart

Zangeres Niki Jacobs en accordeonist PieterJan Cramer van den Bogaart treden op met een programma waarbij het Jiddische lied centraal staat.

Stoomboot

Stoomboot
Zelfrelativering

Stoomboot is het muzikale project van Niels Boutsen, een Belgische twintiger die Nederlandstalige liedjes zingt over wat hem bezig houdt.

Donna Musica

Donna Musica
Tango!

Concerttango’s van Astor Piazzolla en lichtere danstango’s. De broeierige sfeer van de Argentijnse tango wordt door de warme klanken van de viool en cello geschilderd.

Dylan

Dylan’s Blues
Bob Dylaniaans

Songs die vaak net een andere kant opgaan dan je zou verwachten. Max Sombroek, Jelle en Cas Himmelreich brengen bluesy verhalen van Bob Dylan. Met gastmuzikant Ian Rijksen.

Alkmaars Prachtkoor

Alkmaars Prachtkoor
Bijzonder prachtig

De variatie in de nummers -van wereldmuziek via levenslied tot pop- en het enthousiasme van het koor zorgt ervoor dat iedereen erg geniet van dit bijzondere koor.

LaRoes

LaRoes
A capella

LaRoes is een a capella kwintet bestaande uit 5 vrouwen. Ons repertoire is divers: van pop tot balkan. Vandaag worden wij bij enkele nummers begeleid door Gert Lanphen op contrabas.

CARP

CARP
Carpe diem

Muziek die je een goed gevoel geeft, muziek die terug brengt naar mooie herinneringen en die u soms verleidt tot zachtjes meezingen. Die muziek….dat is CARP.

Tadam!

Tadam!
Meerstemmige wereldmuziek

In wereldmuziek komt alles van het leven aan bod, het goede en het verdrietige, het krachtige en het hoopvolle. En dat alles vanuit het binnenste van het hart.

Lo-La

Lo-la’s
Meezingen moet

Voor de Lo-La’s is het doel van een optreden om de luisteraar een uitvoering te bieden waar u nog een tijd van na kunt genieten. De keuze van de liedjes heeft vooral een prettig meezinggehalte.

8 counts dansoptreden

8counts
Voetjes van de vloer

Dansschool 8COUNTS zal een spetterend dansoptreden verzorgen op het festival! Even daarna zal de muziek van de flashmob buiten worden gestart. Tijdens het optreden heb je al kunnen zien hoe 8counts swingt.

Olivier Havermans

Olivier Havermans
Toverlantaarnvoorstellingen

Olivier Havermans geeft voorstellingen met een 100 jaar oude Engelse toverlantaarn. Hij neemt je mee aan de hand van stilstaande platen, naar warme en koude oorden. Laat platen zelfs bewegen, oh het is een wonder.

Annet en Wim Duller

Annet en Wim Duller
Laterna Magistrale

Beleef een voorstelling vol verrassingen. Sinds de Laterna Magistrale, een dubbellantaarn uit 1879, in het bezit kwam van Annet en Wim Duller geven zij al meer dan 25 jaar voorstellingen.