Vitamine G

Voeding voor de geest, balsem voor de ziel, Vitamine G, zuurstof voor iedereen. Vitamine G staat voor Groen, Gezond en Geluk. Je wilt niet groen zijn, wel gezond en gelukkig. Willibrordus Draait Door vraagt aandacht voor overvloed, schaarste, verspilling, smaak, kweken, goed eten, verwerken, duurzaamheid, verrijking, bereiden , ‘lekker’ drinken, verarmen, werken en leven in het groen en het unieke van Kennemerland. In verhalen, lezingen, workshops en demonstraties wordt aandacht besteed aan Vitamine G.

Overigens kunnen de producten, die aangeboden worden, het eigen keurmerk van Vitamine G doorstaan. Goede kwaliteit, gezonde voeding en natuurlijk lekker. Proef & Drink mee uit de keukens van Miss Bean, Toffe Tosties, Katialo, Keuken met Karakter, Crêpes de ma mère, Hete Pieper enz. Eet smakelijk.

Jolanda Maas
Wonen in ‘t groen

Jolanda Maas legt de relatie tussen een natuurlijke omgeving en gezondheid. Zij geeft een korte voordracht en gaat in gesprek met het publiek.

Jacques Dekker
De groene apotheker

Jacques spreekt uit het hart: Ziekenhuizen en zorginstellingen moeten streekproducten op het menu zetten. Korte inleiding en in gesprek.

Yannick de Rooij
Banking for Food

De groeiende en steeds welvarender wereldbevolking doet de vraag naar voedsel groeien. Banking for Food is de visie van de Rabobank op voedselzekerheid en de rol die zij hierin kan vervullen.

Dorien Kotterman
Verlangenverstrengeling

Dorien Kotterman legt uit hoe Een Groene Brug het Landgoed Willibrordus laat uitgroeien tot een Healing Environment. Gevolgd door een groensafari over het Landgoed.

Healthy Future: Bruisen van Energie!

Healthy Future organiseert in het voorjaar van 2018 het festival “Health Fest Heiloo”, dat geënt wordt op een goede gezondheid in de breedste zin. Een klein voorproefje hiervan op Willibrordus Draait Door.

team up met Al gore

Martijn Smit
Team up met Al Gore

Hoe staat het er nu echt voor met ons klimaat? En hoe komt dat? Wat zijn de oplossingen, die inmiddels voorhanden zijn? Hoe kan je zelf een steentje bijdragen?

Natuurcoach Esther

Esther Boer
Natuurcoach

Doen wat JIJ wilt! Zit je hoofd overvol, durf je niet van baan te veranderen, vermijd je lastige gesprekken op het werk, zorg jij altijd voor anderen? Tijd voor verandering! Kom mee de natuur in en luister naar jezelf.

Erik Jan Wissink

Eric Jan Wissink
Smaaksessie Diverzio

Eric Jan Wissink zal namens Diverzio een workshop geven over ‘smaaksturing’. Stichting Diverzio helpt gezond, smakelijk, duurzaam eten en drinken beschikbaar te maken voor de gezondheidszorg.

Rene Keet

Rene Keet
Geluk: Volg de psychiater

De positieve psychologie is gericht op veerkracht, optimaal functioneren en positieve gezondheid. Geluk is iets waar je aan kan werken. Hoor hoe de positieve psychologie hem een gelukkiger psychiater maakte.