Zondag 16 september

12.30 – 13.30 uur

Bij mooi weer: Veld naast grote parkeerterrein
Bij slecht weer: De Strandwal

€ 2,50
Voucher te verkrijgen bij kassa in Verhalenkamer

Medische Qigong

Mariët Bosschaart van massagepraktijk Body & Soul geeft een workshop medische Qigong. Medische Qigong is de basis van de Chinese geneeskunde. Qi staat voor levensenergie en Gong betekent “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.
De Chinese leer heeft een holistische kijk, wat betekent dat lichaam en geest als één geheel gezien worden. Bij klachten wordt er gekeken naar de oorzaak achter de klacht en zullen niet de symptomen worden behandeld, maar juist de stagnaties die voor de problemen zorgen. Door de geblokkeerde energie weer vrij te maken zal je energie beter gaan stromen, waardoor je gezondheid verbetert. Je voelt je energieker, rustiger en ontspannen.

Ben je snel vermoeid? Pieker je veel? Ben je prikkelbaar of snel geïrriteerd? Voel je je onrustig? Ben je angstig? Heb je lichamelijke klachten? Heb je het gevoel jezelf continu voorbij te lopen? Ben je meer met anderen bezig dan met jezelf?
Verbeter je vitaliteit, ontspan en kom tot rust met Medische Qigong. Je versterkt je immuunsysteem en krijgt meer energie!

Tijdens de Qigong les wordt de lichaamsenergie die geblokkeerd is vrijgemaakt. Stagnatie zorgt er namelijk voor dat je je niet lekker voelt of zelfs ziek wordt.
Qi staat voor levensenergie, Gong betekent “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als het “beheersen van en werken met levensenergie”.
Gedurende de les worden er specifieke houdingen en bewegingen aangeleerd en geoefend. Er wordt gewerkt met bewegende en statische oefeningen, meditaties, visualisaties, klanken en kleuren. Blokkades worden losgemaakt en de energie komt opnieuw in beweging. Ook speelt je ademhaling een belangrijke rol bij het beoefenen van Qigong. Je ademt ermee door blokkades heen, ademt uit wat je niet meer nodig hebt en vult jezelf op met nieuwe levensenergie. Door te focussen op je ademhaling breng je rust in je lichaam.

Qigong is er voor iedereen die het zichzelf gunt om te stromen en gezond te blijven!

Qi Gong