Zaterdag 15 en zondag 16 september

12.00 – 13.00 uur

Verhalenkamer

€ 2,50

Wesam Kareem
Ce n’est pas la route

De Alkmaarse cineast met Syrische achtergrond laat tijdens Willibrordus Draait ANDERS Door zijn film Ce n’est pas la route in première gaan.

Ce n’est pas la route is een documentaire waar de filmmaker deed een poging om een fietstocht (pelgrimage) in de zomer van 2017 te voltooien na eerdere twee mislukte pogingen in de zomer van 2014 wegens zijn depressie toendertijd.

De weg er naar toe is in velen opzichten gebruikt als een metafoor voor de obstakels die wij meemaken in ons leven… verdwalen… klimmen en nog de zware bagage waardoor je op gegeven moment je keuzes moet maken… wat doe je weg ? Wat neem je mee en wat geef je een plek zodat je verder kan.

De maker van de film dacht in het begin dat zijn verhaal centraal zou staan in deze film, maar gaandeweg kwam hij mensen tegen welke ieder worstelt met zijn bagage.. in sommigen gevallen worstelt men met zowel letterlijke en figuurlijke bagage. De ander alleen met de figuurlijke waardoor voor de maker zijn verhaal er weinig toe doet in het geheel..

Aan het eind van de film kwam de filmmaker achter een zeer verbazend ontdekking voor hemzelf over wat is veranderd in hem en hoe hij is gegroeid dankzij de zware tijden.

Wesam Kareem , van syrische/Libanese afkom geboren 18 september 1966. Al 18 jaar geleden Nederlander geworden. Uit Alkmaar. 24 jaar woonachtig in Nederland. Heeft twee dochters.

Rechten gestudeerd op de universiteit van Damascus. Opgeleid als regisseur en cameraman zowel in Syrië als in Nederland. En fitnessinstructeur/ervaringsdeskundige  in de psychiatrie en vrijwilliger bij de RCO de Hoofdzaak in Alkmaar. Gespecialiseerd mentaal en fysieke begeleiding.

Trailer:

Wesam Kareem

Foto: Emil de Jong