Vrijdag 15 september

Tijden: 19.15 – 20.00 uur / 22.00 – 22.45 uur

Podium: Vincentius

Entree: 2 Willies

Yori Swart

Yori Swart
Finger-picking good

Singer-songwriter Yori Swart (25) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, Amsterdamse popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Haar markante gitaarstijl is opmerkelijk. Ze mengt blues, folk en pop in een aparte finger-picking stijl. In 2012 maakt ze indruk op Noorderslag, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. 3FM benoemt haar tot Serious Talent, kiest haar plaat tot “Album van de Week” en zet eerste single I Say Nothing op de playlist. Ook de pers is enthousiast en ze treedt verscheidene malen op in TV shows zoals De Wereld Draait Door.

Ondanks haar nog jonge leeftijd heeft Yori Swart al een paar honderd shows op haar naam staan, zowel solo als met haar band. Zo tourt ze uitgebreid door Nederland, met shows in zalen als een uitverkocht Paradiso, Rotown en Tivoli. Ook optredens op zomerfestivals als Oerol, Paaspop en Lowlands prijken op haar CV en is actief buiten de landsgrenzen. Ze speelt in Engeland, Marokko en Denemarken, Amerika en is een van de headliners van het European Music Festival in Vietnam alvorens in Nederland als voorprogramma op te treden voor o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.

In maart 2013 volgt haar eerste EP Weigh In Weigh Out, waarmee ze een nieuwe tournee door het Nederlandse clubcircuit onderneemt met Reinier Scheffer op gitaar en Mischa Porte op drums. Na een tour in Londen vertrekt ze begin 2014 naar de Verenigde Staten voor schrijf- en opnamesessies in Los Angeles, Nashville en Colorado. Ze werkt samen met o.a. Lori Liebermann (schrijfster van Killing Me Softly) en Freebo (bassist van Bonnie Raitt). Met producer J.J. Blair (o.a. June Carter Cash, Melissa Etheridge) en muzikanten van o.a. Bonnie Raitt en Stevie Nicks neemt ze de Golden Ticket EP op, die in september 2014 is verschenen. Na een najaars tour in 2014 met Milow werkt ze aan een nieuw album dat is opgenomen in de oude gevangenis van Alkmaar waar ze jaren heeft gewoond. Dit in samenwerking met Viktor van Woudenberg (Wooden Saints), Maarten de Boer (Echovox), Fin Greenall (Fink) en producer Mark van Brugge (Dotan). Een nieuwe stijl van singer/songwriter en trippop kleurt de nieuwe sound van Yori in 2017. De eerste single komt in juli 2017 uit, en het langverwachte album in september van 2017.

Meer Info: http://yoriswart.nl/

 

Grote Willibrordus Draait Door Banden bestellen
Willibrordusbandjes bestellen