Zondag 17 september

Tijden: 14.45 – 15.30 uur / 17.15 – 18.00 uur

Podium: Junianus

Toegang: Vrij

Stan Vreeken

Stan Vreeken
Ambachtelijke kleinoden

Stan Vreeken (1985) creeërt met zijn grote verbeeldingskracht en fijnzinnige taalgevoel – zichzelf begeleidend op gitaar een baritonukulele – een wereld waarin zijn publiek even mag opgaan. Zijn goed geschreven luisterliedjes, versterkt door zijn intieme en soms meeslepende vertolking, zijn zeldzaam ambachtelijke kleinoden in deze tijd. Het is dan ook niet gek dat hij vaak wordt vergeleken met vroegere songsmiths als Paul Simon, Elvis Costello of James Taylor.

In oktober en november 2017 speelt Stan een ‘Bookshelf’-tour door Nederland en België, om zijn aankomende EP ‘Post-it Notes and Postcards’ te promoten. Met zijn geweldige driekoppige band zal Stan intieme luisterconcerten geven in boekwinkels door het hele land. ‘Post-it Notes and Postcards’ zal namelijk niet alleen online, maar ook in boekvorm verschijnen.

Sinds zijn afstuderen als zanger aan het Conservatorium in Amsterdam (in 2011) is Stan al veel te zien geweest in zowel de pop- als de theaterwereld. Zo ging hij in 2017 het hele land door met de voorstelling Find Me A Boring Stone, die hij speelde samen met acteur Gijs Naber. In 2015 speelde hij met toneelgezelschap Tijdelijke Samenscholing de succesvoorstelling The Big Easy op theaterfestival Oerol, en in 2014 verscheen hij met zijn toenmalige band (The Big Hunger) in De Wereld Draait Door. Ook is hij vaste tekstschrijver van Ruben Hein, die met het album Hopscotch de Edison Publieksprijs won.

Stan in de media:

Stan Vreeken heeft een stem uit duizenden, die kan teder je hart aan flarden zingen.

Online Magazine Theaterkrant

De songs van Stan Vreeken (…) zijn gebeeldhouwde nummers.Vreeken is een leadzanger die zijn middelen zorgvuldig kiest, geen flauwekul, recht voor zijn raap, hij zingt zijn hart uit zijn lijf zonder imponeer-performance of sjongejonge-dictie. Maar áls hij uithaalt, wordt je als luisteraar ruig door de modder getrokken.

De Groene Amsterdammer

Maar wat de voorstelling echt optilt is de muziek van Vreeken (…) Het klinkt alsof Jeff Buckley een vervolg heeft gemaakt op Grace. Prachtig.

Het Parool

Meer informatie: https://www.stanvreeken.com/

 

Grote Willibrordus Draait Door Banden bestellen
Willibrordusbandjes bestellen