Zaterdag 16 september

Tijden: 13.00 – 13.45 uur / 15.45 – 16.30 uur

Podium: Vincentius

Entree: 2 Willies

Peter & Jasper

Zanger-gitarist Peter van Vleuten en bassist Jasper Teule spelen onder de noemer ‘Storysongs’ een luisterprogramma met eigen songs van Van Vleuten en enkele bewerkingen van (on)bekend werk van andere singer-songwriters. De liedjes worden afgewisseld met kleine anekdotes en vertellingen die de liedjes een extra dimensie geven.

Hun eerste muzikale ontmoeting dateert van ruim 25 jaar terug, en het heeft even geduurd voor ze elkaar weer vonden. Toch pakten ze de draad moeiteloos weer op; ouder en rijper geworden en met inmiddels de nodige levensbagage. En dat is hoorbaar in de uitvoeringen die ze spelen tijdens Willibrordus Draait Door. Naast werk van Van Vleutens album ‘Once Upon A Song’ hoor je onontdekte parels van onder anderen Chuck Cannon en Shawn Mullins.

Storysongs

Een goede song is een verhaal, en in elk goed verhaal zit wel een song. Dat is de rode draad in de muziek. Leunend tegen de americana-traditie zingt Peter van Vleuten ‘storysongs’ over liefde, bedrog, verlangen en heilig vuur. Jasper Teule laat onderwijl de bas zingen, ondersteunen en dragen. Af en toe zoeken de mannen elkaar improviserend op, omdat ze inmiddels weten dat er geen vaste routes zijn en dat je de weg zich moet laten ontvouwen. Tussendoor vertelt Van Vleuten hoe hij de songs heeft gevonden… of zij hem. Wie gaat er mee?

 

Grote Willibrordus Draait Door Banden bestellen
Willibrordusbandjes bestellen