Zaterdag 16 september

Tijden: 16.00 – 16.45 uur / 19.45 – 20.30 uur

Podium: Junianus

Toegang: Vrij

Pastinaak & de Vergeten Groenten

Pastinaak & de Vergeten Groenten
Bijzondere verhalen

De Haarlemse band Pastinaak & de Vergeten Groenten maakt liedjes over ‘gewone’ mensen, omdat achter ieder mens een bijzonder verhaal schuil gaat.

Pastinaak & de Vergeten Groenten is een 7-koppige band, die in het voorjaar van 2016 haar oorsprong vond in Haarlem. Met de filosofie dat iedereen een mooi, ontroerend of boeiend verhaal met zich meedraagt, gingen oprichters van de band, Sanne Smits en Jelle Hoekstra, op pad. Met de oorspronkelijke vijf nummers die hieruit voort kwamen werd ook de rest van de band bijeen gehaald.

De liedjes van Pastinaak & de Vergeten Groenten gaan over echte mensen: mannen, vrouwen, zwervers, zakenmannen, oude mensen, kinderen en nog veel meer. En omdat ‘gewone’ mensen en hun verhalen oneindig veelzijdig bleken, vroeg elk nummer wat geschreven werd om een andere aanpak. Van kroeglied en liefdesverdriet tot een waar punknummer, vele stijlen komen voorbij.

Zo kleurrijk als de nummers en hun onderwerpen zijn, zo uniek en uiteenlopend zijn ook de bandleden waar Pastinaak & de Vergeten Groenten uit bestaat. drummer Maarten Kuiper, bassist Gijs Weijers, accordeonist Luuk Hoekstra en zijn zoons Jelle (piano en zang) en Thijs (gitaar) brachten al jaren hun covers ten gehore aan vrienden en familie op verjaardagen en vakantie. Mandolinespeler Jeroen Berkvens  en zangeres Sanne Smits voegden daar nog een berg creativiteit alsmede een karakteristiek geluid.

Afgelopen jaar is deze band in rap tempo gegroeid, zowel in bekendheid als muzikaliteit. Het winnen van de Publieksprijs tijdens de Haarlemse bandjes competitie “De Rob Acda Award’ is het trotse bewijs hiervan. Komende jaren wil de band blijven groeien. Het professioneel opnemen van een album en verkopen van merchandise bij hun optredens zijn de volgende mijlpalen die de band voor zichzelf heeft gesteld.

Dus kom langs en laat je tijdens dit optreden meenemen door een muzikale reis, waar elk nummer een nieuw verhaal verteld. Na een optreden van Pastinaak & de Vergeten Groenten ben je overtuigd: De mooiste verhalen vind je op onverwachte plekken.

Meer informatie: https://www.facebook.com/pastinaakband/

 

Grote Willibrordus Draait Door Banden bestellen
Willibrordusbandjes bestellen