Matroesjka

AFGELAST

Door ziekte van Lisa is het optreden van Matroesjka helaas afgelast. Reeds bestelde kaarten zullen zo spoedig mogelijk per bank terugbetaald worden.

Matroesjka
Brainwash

MATROESJKA (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) is hét technocabaretduo van Nederland. Technocabaret? Ja, dikke beats met harde grappen, dus. Ze zappen moeiteloos van typetje naar typetje in vlijmscherpe sketches en zingen onderweg de longen uit hun lijf.

Lisa en Janneke leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. In 2014 wonnen ze op beestachtige wijze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. En met het nummer #Imalive werden zij genomineerd voor de Annie MG Schmidtrpijs 2015, de prijs voor het beste theaterlied van het seizoen.

Hun eerste avondvullende voorstelling Eeuwig Vlees kwam glansrijk door de keuring. ‘Een energiek en stampend debuut’, vond NRC. ‘Hilarische sketches en prachtige liedjes’, schreef de Telegraaf. Matroesjka is daarnaast bekend van hun scherpe liedjes over de actualiteit in het programma van Giel Beelen op 3FM en speelde festivals als Lowlands en Zwarte Cross plat.

Vanaf oktober 2017 is Matroesjka te zien met haar nieuwe voorstelling BRAINWASH, in de regie van Rutger de Bekker (De Vliegende Panters) en met kostuums en decor van niemand minder dan Bas Kosters!

Meer info: http://www.matroesjkaspeelt.nl/