Zaterdag 16 september

Tijden: Griekse mythen: 14.30 – 15.15 uur
Oidipous: 19.15 – 20.00 uur
Draaiorgel: 21.00 – 21.45 uur

Podia: Zie onderstaand

Entree: Zie onderstaand

Carly E.
Fons Boer
Fons Boer

Fons Boer
25 jaar professioneel verteller

Tussen 1999 en 2009 schreef & speelde hij voorstellingen voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en het Openluchtmuseum in Arnhem. Sinds 2009 speelt hij vooral voorstellingen over de Griekse Mythen op scholen door heel het land.

Griekse Mythen:

Vincentius: 14:30-15:15 uur
Entree: 2 Willies

Bijna alle grote verhalen van de sterfelijke mens gaan over de liefde of het gebrek eraan. En dan gaat het niet over de zorgzame ouderliefde of trouwe kinderliefde, nee dan gaat het het over liefde die blind en doof maakt voor regels en rede, de gevaarlijke liefde. Dat is de liefde die volgens de oude Grieken wordt ingeblazen door de godin Aphrodite, godin van de liefde en de schoonheid. Zij glimlacht doorgaans onschuldig, maar zij slaapt in het geheim wel met Ares, god van de oorlog. Over dit soort liefde vertelt Fons in de verhalen over Echo & Narcissus en Eros & Psyche. De verhalen worden opgeluisterd door eigen liederen die de liefde bezingen.

Toen de eerste mensen de taal uitvonden en verhalen gingen maken, kwam er een einde aan de Chaos. Voor alles dat ze konden begrijpen, vonden ze de juiste woorden, maar de machten die boven hun pet gingen, noemden zij goden.
In hun goden- en heldenverhalen hebben de oude Grieken geprobeerd de wereld te ordenen en te begrijpen.
Fons wordt al jaren gefascineerd door de onverwoestbaarheid van deze verhalen. Verhalen die zo hardnekkig en ‘waar’ zijn, moeten verteld blijven worden.

Oidipous

Cultuurkoepel: 19:15-20:00 uur
Entree: 2 Willies

Net als ieder mens verlangt Oidipous naar een voorspoedig en gelukkig leven. Maar het lot heeft anders beschikt. Of hij wil of niet, hij zal zijn vader doden en zijn moeder trouwen. Heeft de mens zijn lot in eigen hand, of is hij speelbal in de handen van de goden? Zijn de goden van de Olympus almachtig of hebben ook zij verantwoording af te leggen?

Deze voorstelling gaat over goden en mensen en over de schokkende levensloop van Oidipous. Bij het spelen en vertellen wordt hij geholpen door papieren poppen.

Draaiorgel Deuntje voor Teuntje 

Junianus: 21.00 – 21.45 uur
Vrij entree

Lang geleden zag Fons in Parijs op het plein voor Centre Pompidou een muzikant met een klein draaiorgel op een bakfiets. De man draaide liederen van Charles Trenet, Georges Brassens, Jacques Brel etc. en hij zong er prachtig bij.
Het was een beeld dat nooit meer van zijn netvlies is verdwenen. In 2005 heeft hij de stoute schoenen aangetrokken en is hij zelf begonnen met de bouw van een draaiorgel naar eigen ontwerp. Sinds 2011 treedt hij op met zijn draaiorgel Deuntje voor Teuntje.

Meer informatie: www.de-overkant.com

 

Grote Willibrordus Draait Door Banden bestellen
Willibrordusbandjes bestellen