Vrijdag 15 september

Zaterdag 16 september

Zondag 17 september

Tijden: 19.15 – 19.45 / 22.00 – 22.30 uur

Tijden: 13.00 – 13.30 / 15.00 – 15.30 / 17.00 – 17.30 / 18.45 – 19.15 uur

Tijden: 13.00 – 13.30 / 15.45 – 16.15 / 18.15 – 18.45 uur

Podium: Kleine Kapel

Entree: 2 Willies

Interview met Daphne Gakes door Omroep Gelderland.

Daphne Gakes
Een voorstelling over gekke mensen

‘Theater maken is mijn manier om met de wereld te communiceren. Een voorstelling maken begint uit een ongenoegen. Over relaties, de maatschappij of over mezelf. Tijdens een maakproces creëer ik ruimte om door een andere bril naar de werkelijkheid te kijken. Ik vind het heerlijk me onbevangen te laten inspireren. Nieuwe kansen zien, in het diepe springen, fouten maken, concessieloos indruisen tegen bewandelde wegen, eerlijk zijn, worstelen, doorgaan, om uiteindelijk een prikkelende voorstelling te tonen.’

Gedurfd, openhartig en stijlvol, dat is Daphne in een notendop. Eigenzinnig, uitdagend en humoristisch. Vorig jaar te zien bij ‘De Kippen’. Op festival Willibrordus Draait Door speelt ze monoloog Scala: een voorstelling over gekke mensen.

Recensie Scala in 8 Weekly

Zondag 04 september 2016 / door: Pieter olde Rikkert

De Nederlandse Blue Jasmine

Voordat het donker wordt en de meeste bezoekers weer huiswaarts gaan, bezoek ik als laatste de voorstelling Scala van Daphne Gakes. Zij lijkt zo de Nederlandse versie van het hoofdpersonage van Woody Allen Blue Jasmine, alleen speelt Gakes een vrouw die de controle op het leven allang heeft verloren. En dat is het mooie aan deze voorstelling, die zich laat kijken als een kort verhaal. We zien een elegante vrouw die gaat dineren met een vriendin die ze al een tijd niet heeft gezien. Maar deze vrouw is continu bang dat ze bekeken en bekritiseerd wordt. Wat haar precies mankeert wordt niet echt duidelijk, maar het is duidelijk dat ze al een tijd geleden de regie over haar eigen leven is kwijtgeraakt. Ze bekijkt alles en iedereen van een afstand en schuwt er niet voor om anderen – de ober, de dikke vrouw achter haar, zelfs haar vriendin – van haar ongezouten mening te voorzien. Het etentje loopt steeds meer uit de hand, de vrouw doet er alles aan om de grip op haar leven terug te krijgen, maar dat is tevergeefs.

De voorstelling duurt oorspronkelijk anderhalf uur en in die vorm zal Gakes komend seizoen ook op tournee gaan. En één ding moet gezegd: een half uur kijken naar het acteertalent van Gakes, naar haar scherpe, dynamische spel en mimiek, is al een plezier. Dan is een voorstelling die drie keer zo lang duurt een mooie bijkomstigheid.

Meer info: http://www.daphnegakes.com/

 

Grote Willibrordus Draait Door Banden bestellen
Willibrordusbandjes bestellen