Zondag 17 september

Tijd: 17.15 – 18.15 uur

Podium: Cultuurkoepel

Entree: 5 Willies
Voorverkoop: €10,00 (4 Willies)

Alex Roeka

Alex Roeka
Muzikale poëzie van wereldniveau

Alex Roeka wordt door onder anderen Matthijs van Nieuwkerk en Huub van der Lubbe genoemd als één van Nederlands beste liedjesschrijvers/componisten.

Hij werd door bovengenoemde Huub in Het Groot Nederlands Songbook geplaatst met zijn nummer Alleen Maar Dit moment. Eerder won hij in 2000 de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Noem het geen liefde en kreeg hij in 2007 een Edison voor zijn cd Beet van liefde. In 2013 ontving hij nogmaals een Edison voor zijn cd Gegroefd.

Alex Roeka is door velen geprezen om zijn indringende wielrenliedjes en kreeg nationale bekendheid door medewerking aan het programma De Avondetappe van Mart Smeets met het lied De onbekende renner.

Voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2017 werd hij genomineerd met zijn lied Moeder.

Alex Roeka behoort tot het zeldzame ras van volstrekt eerlijke zangers en is door zijn eigenzinnigheid moeilijk in een vakje onder te brengen. Het Parool schreef over hem: ‘Muzikale poëzie van wereldniveau’.

In het najaar van 2017 verschijnt zijn nieuwe cd EN TOEN INEENS, een serie opnieuw opgenomen liedjes, die tot het beste behoort wat hij tot nu toe schreef.

Met deze liedjes is hij de komende tijd op diverse podia te zien en te horen.

Meer info: http://www.alexroeka.nl/nl/home

 

Kaarten bestellen